top of page

Заходи до Дня Захисника України

15 жовтня до Дня Захисника України в Малинівському НВК було проведено спортивно-масове свято, під час якого учні активно приймали участь у змаганнях. Та для того, щоб перед змаганнями набратися сил, на учнів чекала справжня козацька юшка.

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

Історія кожного народу має свої символи. З часом, такий символ стає ознакою нації. Скажімо, для Америки – це «ковбой», «бізнесмен», для Японії – «самурай». А нашої історії неможливо уявити без козаччини. . Із літописів відомо про славний період козаччини, який тривав майже триста років. Це Запорізька Січ. Козацтво було організовано військовою силою, яка боронила наші землі від варварських нападів турків і татар. Січовики були сміливими, дисциплінованими. гордими та вольними людьми. Український народ завжди пам’ятатиме цю героїчну сторінку в історії України, а чоловіки – наслідуватимуть козаків.

Тому було вирішено провести змагання між командами хлопців, у якому учасники продемонструють свої знання і вміння з допризовної підготовки, свої силові та фізичні якості, кмітливість. Майбутніх захисників, було об'єднано у дві команди - «Сині» та «Жовті». Цікавим було те, що до команд було розподілено учнів різних вікових категорій і учні старших класів активно допомогали молодшим школярим проходити всі етапи змагань і на власному прикладі показували, якими повинні бути справжні захисники.

На «козаків» чекали такі випробування: «Інтелектуальний конкурс», «Як козаки борщ варили», «Як козаки на конях скакали», «Як козаки через річку переправлялись»,«Як козаки з варениками вправлялись», «Втеча з полону», «Бій півнів», «Урятувати пораненого товариша», «Як козаки перешкоду подолали», «Як козаки силою вихвалялись», «Як козаки створювали монументальні композиції» та «Як козаки гопака танцювали».

Для дівчат-захисниць також були конкурси, позмагавшись в яких, вони могли віддати отримані бали будь-якій із команд.

По закінченню змагань учні влаштували пікнік на свіжому повітрі.

Проведені заходи до Дня захисника України:

1. Єдиниий тиждень національно-патріотичного виховання в закладах освіти:

07-11.10. 2019


1.1Виховного захід: «14 жовтня – День захисника Вітчизни» для учнів початкових класів.

1.2. Виховні години для учнів середніх класів «Цінуємо твій подвиг, солдате»(5-7 класи)

1.3 Тематичні уроки з історії України «Воїн крізь віки», присвячені:

-військовим традиціям українського козацтва (8-9 класи);

-українським національним військовим формуванням часів Першої світової війни, Української революції 1917-1921 років (9-10 класи);

1.4 Патріотична зустріч з учасником бойових дій 1 танкової бригади в зоні АТО - Гарцевичем Максимом Олександровичем.

1.5 Загальношкільні військово-спортивні змагання «Естафета мужності». Приготування козацької юшки.

1.6 Залучення педагогів та здобувачів освіти до акції «Повернісь живим»:

-привітання ветеранів війни, військовослужбовців – учасників АТО, ООС;

-покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховання загиблих захисників


2.Участь в обласних заходах

2.1. Конкурс плакатів, листівок, оберегів «В єдності наша сила»

bottom of page